...

Välkomna på invigning av lekparken och Musik i det gröna!

Skolbarn fick under 2013 rösta på lekutrustning till en lekpark på Soltorget i centrala Pajala. Nu står den klar!

Den nya lekparken invigs i samband med kommunens arrangemang Musik i det gröna torsdag 12 juni, med start kl 11.50, tillsammans med barn som varit med och röstat fram lekutrustningen.

”Lekparken är efterlängtad, önskemål har kommit från flera håll om en ny lekplats, gärna centralt”, menar Kurt Wennberg, kommunalråd i Pajala kommun.

Skolbarnen på Smedskolan har fått rösta på två alternativa utformningar på klätterställningen. ”Det har känts viktigt att barnen har haft möjlighet att tycka till. Nu vill vi genom en formell invigning visa barnen att deras röster var värdefulla och att kommunen lyssnat på vad de tycker.”, säger Johanna Alm, plan- och miljöchef på Pajala kommun.

Finansiärer är Pajala kommun, Pajala bostäder och Norrmejerier. Medlen från Norrmejerier kom från en tävling där en privatperson, Outi Krekula, skrev denna fina motivering:

”I Pajala står tiden still, mina barn i min barndoms lekpark ej leka vill, den är farlig och finns knappt ej längre till. Ett nytt Pajala är på väg att byggas upp, nya människor som vill bo och verka i en bygd långt från mycket annat, tänk att då få förära dom små med det bästa som finns!”. Norrmejerier finns på plats och bjuder på mjölk och bullar.

Program för invigning och Musik i det gröna

För mer information kontakta:

Johanna Alm, plan- och miljöchef, 070-519 11 39, 0978-120 95

 

Uppdaterad: 2018-08-23 15.48